Webmaster Tools

Google WebmasterSetari

Tinte Geografice – daca un anumit site tinteste anumiti utilizatorii din anumite locatii, detinatorii de site-uri pot furniza motorul de cautare Google cu informatii ce vor determina cum apare acel site in rezultatele cautarilor specifice unei tari, si de asemenea imbunatateste rezultatele cautarilor pentru interogarile geografice.

Domeniu preferat – domeniul preferat este unul pe care un detinator de website il foloseste pentru a-si indexa paginile site-ului. Daca un webmaster specifica un anumit domeniu ca http://www.exemplu.ro si Google gaseste un link catre acel site care este formatat http://exemplu.ro, Google va trata acel link ca si cum ar duce catre http://www.exemplu.ro

Parametrii URL – poti indica motorului de cautare Google, informatii despre fiecare parametru al site-ului tau, cum ar fi „sort=pret” si „sessionid=1”. Acest lucru ajuta Google sa se „furiseze” pe site-ul tau mai eficient, ignorand acei parametrii care produc continut duplicat si crescat numarul de pagini unice cu care Google se poate „furisa” pe site-ul tau.

Rata de „furisare” – rata de „furisare” afecteaza viteza cererii Googlebot in timpul procesului de „furisare”. Nu are efect a cat de des Googlebot se „furiseaza” pe un anumit site. Google determina rata de recomandare bazat pe numarul de pagini pe un website.

Diagnostici

Malware – Google te va informa daca a gasit vreun malware pe site-ul tau. Malware-ul nu este rau doar pentru utilizatori, dar va avea un efect sever negativ asupra clasarii tale.

Erorii de crawleri – daca Google intalneste erori semnificative in timp ce se „furiseaza” pe site-ul tau, cum sunt erorile 404, va raporta acestea si identifica unde GoogleBot a gasit linkul la URL-ul inaccesibil.

Sugestii HTML – aceasta analiza identifica elementele HTML neprietenoase cu motoarele de cautare. Specific, listeaza problemele din meta descriere, problemele din tagul de titlu si problemele de continut non indexabil.

In Google Webmaster Tools, mai putem gasi „Site-ul tau pe Web”, „Configuratia Site-ului”, „Masuratori +1” si „Labs”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *