Utilizarea URL-urilor in SEO

URL SEOStructura URL

URL-urile, adresele web pentru un anumit document, au o anumita valoare pentru o perspectiva de cautare. Acestea apar in locatii importante multiple. Intrucat motoarele de cautare afiseaza URL-urile in rezultatele cautarilor, pot avea un impact si asupra vizibilitatii si click-urilor. URL-urile sunt folosite si in documentele de clasament, si acele pagini cu nume includ termeni de cautare din interogari pentru a primi anumite beneficii din folosirea cuvintelor cheie potrivite si descriptive.

URL-urile fac infatisarea in bara de adresa a browserului, si in timp ce acest lucru in general are putin impact asupra motoarelor de cautare, structura si design-ul slab al URL-ului pot rezulta intr-o experienta rea a utilizatorilor.

Construirea unui URL

Apeleaza la empatie

Plaseaza-te in mintea unui utilizator si uita-te la URL-ul tau. Daca poti prezice cu usurinta si precizie continutul pe care te poti astepta sa-l gasesti pe pagina, URL-urile tale sunt potrivit de descriptive. Nu trebuie sa scrii toate detaliile in URL, ci doar o idee este un bun punct de inceput.

Mai scurt inseamna mai bine

In timp ce un URL descriptiv este important, micsorand lungimea va face URL-urile tale mai usor de copiat si lipit, in email-uri, posturi de pe blog si mesaje text, fiind in acelasi timp cu adevarat vizibile in motoarele de cautare.

Folosirea cuvintelor cheie este importanta

Daca pagina ta urmareste un anumit termen sau fraza, asigura-te ca incluzi acest lucru in URL. Cu toate acestea, nu trece peste bord incercand sa inghesui mai multe cuvinte cheie pentru un scop SEO, folosirea in exces a acestora va rezulta in mai putine URL-uri folosibile si va declansa filtre de spam.

Mergi static

Cele mai bune URL-uri sunt citibile de oameni fara prea multi parametri, simboluri sau numere. Folosind tehnologii precum mod_rewrite pentru Apache si ISAPI_rewrite pentru microsoft, puteti transforma URL-urile intr-o versiune citibila statica.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *