Tehnici de baza pe care orice webmaster trebuie sa le stie

Oricare din strategiile pe care le vom prezenta astazi pot fi implementate relativ usor intr-un site, in cazul detinatorilor unor business-urilor mici.

Tehnica 1 – Optimizeaza-ti tag-ul title

Fiecare pagina de pe site-ul tau ar trebui sa aiba un title tag unic. Oricum, nu toate aceste title tag-uri sunt create la fel. Din punctul de vedere al unui expert SEO, un title tag bun ar trebui:

-sa nu aiba mai mult de 70 de caractere (incluuzand spatiile)

-include atat keyword-uri legate de produs cat si keyword-uri legate de serviciu8l, compania sau brand-ul tau

-sa fie cat mai atractiv si sa faca utilizatorii sa dea click pe el.

Tehnica 2 – creaza meta descrieri corecte

Alaturi de folosirea title tag-urilor, fiecare sectiune a unui site ar trebui sa contina un meta description unic. Acestea nu ar trebui sa fie mai mari de 150-160 de caractere si ar trebui sa includa macar o mentiune a cuvantului cheie targhetat in acel articol.

In timp ce meta descrierile nu au o greutate SEO atat de mare, prezenta lor in snippets joaca un rol important in fiecare articol. Acest meta description va aparea la rezultatul acelui articol asa incat trebuie sa fie realizat interesant pentru a atrage cat mai multe click-uri.

Tehnica 3 – Utilizarea heading-urilor

Atat title tag-ul cat si meta description-ul ar trebui sa fie incluse in fiecare sectiune a site-ului tau. Cum ramane cu restul continutului?

Cand vine vorba de text-ul in sine al unei pagini, unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa iti imbunatatesti valoarea seo per total, incluzand taguri H2 care sa contina cuvinte cheie pentru articolul respectiv.

Tehnica 4- Adauga taguri ALT la imaginile tale

Daca alegi sa adaugi imagini pe site-ul tau, asigura-te ca adaugi si tag-uri ALT pentru ele.

Tag-urile ALT pun la dispozitie detalii despre imaginea in sine, pentru cei care nu pot vedea imaginea (telefoane mobile slabe etc). Desi procesul initia e valit, continutul gasit este important sa aiba tag-uri alt.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *