Tag-ul title

TitluAtunci cand fac o verificare SEO pe o pagina web, una din primele lucruri pe care le verific este tag-ul <title>. De ce fac acest lucru, ei bine am cateva motive.

Dupa mine, tag-ul de <title>, detine urmatoarele :

  • Are cea mai mare putere SEO a oricarui tag de pe pagina pentru stabilirea relevantei cuvintelor cheie.
  • Continutul sau este sursa pentru text-ul de culoare albastra cu ancora ce este afisat in pagina de rezultate a motorului de cautare.
  • Este cel mai bun loc pentru a obtine o descriere concisa a continutului d pe pagina.

Intr-o lume optima, ultimul cuvant de deasupra va fi intotdeauna adevarat. Dar de cate ori ai vazut o pagina venind din productie cu textul din tag-ul <title> „Pagina 1” sau „Pagina Principala”, sau pur si simplu fara text ? Chiar de prea multe ori.

Avand in vedere teoria ca textul din tag-ul de <title> trebuie sa descrie pagina, motoarele de cautare descriu o cantitate uriasa de valoare SEO pentru continutul tagului, dar doar daca este bine format, contine text relevant cu pagina si se reflecteaza in spatiul limitat disponibil despre ce este pagina. Nu exista prea multe putere SEO in „Pagina 1”.

Acest tag este o oportunitate mare pentru a introduce corect pagina atat utilizatorilor oameni si motoarelor de cautare. Indiferent de ceea ce faci, nu lasa oportunitatea aceasta sa scape.

De aceea, cea mai buna metoda pentru a-ti face o optimizare SEO corespunzatoare, este sa introduci un text corespunzator in tag-ul <title>. Astfel motoarele de cautare, cum ar fi Google sau Bing, vor avea o idee in plus despre ceea ce inseamna acea pagina, dar si oamenii vor putea intelege pe scurt ce vreti sa sugerati cu acea pagina.

Optimizarea SEO este foarte importanta pentru un website, indiferent ca este acum produs sau este mai vechi, gasindu-te pe motoarele de cautare vei putea sa-ti construiesti o clientela mai mare.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *