Primii pasi cu WordPress

Daca ai terminat pasii de instalare WordPress in 5 minute, sau ai instalat automat WordPress-ul, printr-un soft de pe serverul tau, te intrebi ce e de facut in contunuare.

Haideti sa facem un „tur” prin site-ul tau WordPress si sa vedem cum lucreaza diferitele functii si cum poti face noul site al tau. In timpul acestei prime parti ale tutorialului, nu efectuati nici un fel de schimbare decat daca e parte din tutorial. Dupa ce urmezi acesti pasi, vei modifica oricum totul.

Log In

Incepe prin a te loga in panoul de administrator. Viziteaza pagina de log-in prin adaugarea „wp-admin” la sfarsitul numelui domeniului. Ar trebui sa arate cam asa: http://numesite.ro/wp-admin/. Deasemenea, dupa WordPress 3.4, foarte multe teme permin accesarea paginii de log-in prin plasarea cuvantului login in loc de wp-admin la finalul numelui site-ului. Acum logheaza-te in WordPress folosind username-ul si parola ta.

Incepe de sus

Dupa ce te-ai logat, te afli in Administrator Screen sau asa cum ii spune WordPress, Dashboard. Aici se afla „creierul” din spatele site-ului tau; este locul unde poti sa-ti lasi creativitatea sa explodeze, scriind articole extraordinare si creand cel mai iubit si superb site. Aici incepe organizarea site-ului tau- si este doar inceputul.

In susul ecranului exista o zona denumita „toolbar”. Click pe link-ul care este numele site-ului tau. Vei ajunge la site-ul tau WordPress. Iti place? Nu-ti place? Nu conteaza, doar uita-te la el. Este locul unde iti vei petrece mult timp in urmatoarele minute, ore, zile, saptamani, luni…

Testeaza-ti site-ul

Fa-ti timp sa te uiti cu atentie la site, inainte sa intri la schimbari, modificari si inainte sa-ti dai seama cum functioneaza totul; este important sa vezi cum arata si cum functioneaza tema default a site-ului.

Layout-ul la care te uiti se numeste o teme WordPress. Este modul in care arata site-ul tau, stilizand aspectul total si continutul afisat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *