Pasi simpli pentru optimizarea site-ului tau

Pentru optimizarea unui site proaspat instalat, sunt cativa pasi simpli de urmat. Prin acesti pasi site-ul vostru va fi optimizat atat pentru a arata bine in ochii vizitatorilor cat si pentru a fi cat mai usor pentru motoarele de cautare sa il gaseasca, sa il indexeze si sa-i gaseasca toate link-urile.

Vom lua ca exemplu instalarea platformei WordPress pe site-ul vostru. Daca ati instalat deja platforma, trebuie sa incepeti cu realizarea fisierului robots.txt. Prin intermediul acestui fisier adaugat in baza de date, veti spune motoarelor de cautare ce anume sa nu indexeze din site-ul vostru.

Ma refer aici la fisierele din galerie de obicei.

Mai apoi mergeti la setari-legaturi permanente si asigurativa ca aveti setata una din optiunile „link-friendly”. Ce inseamna link- friendly? Inseamna ca orice articol sau pagina scrisa va primi automat un link care sa arate bine si care sa insemne ceva. Nu ar avea nici un rost sa lasati sa va arate un numar de exemplu.

Puteti selecta optiune post name, una din cele mai folosite. Astfel, la fiecare articol scris, link-ul va contine titlul articolului.

Daca ati trecut si peste acest pas, mergeti mai departe cu realizarea sitemap-ului. Sitemap-ul inseamna harta unui site. Aceasta harta usureaza munca de indexare a motoarelor de cautare.

Bineinteles ca toate aceste motoare au propriile metode prin care descopera toate link-urile insa e bine sa ai un sitemap in care sa se gaseasca toate link-urile articolelor, toate paginile si toate categoriile. Sitemap-ul poate fi categoric pus drept unul din primii pasi simpli de optimizare a unui site.

Am spus la inceput ca luam ca exemplu platforma WordPress. Aici puteti instala un plug-in care tine loc de o munca asidua de optimizare. Este vorba despre plugin-ul All In One Seo Pack.

Odata instalat, plugin-ul va indeplini o serie complexa de functii de optimizare si iti va usura munca in scrierea si optimizarea fiecarui articol in parte.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *