Pagini obligatorii pe un blog

Daca ai intrat in mediul online si vrei sa activezi in calitate de blogger, trebuie sa ai in primul rand un minim de cunostinte referitor la ce presupune o astfel de prezenta intr-o nisa deja mult aglomerata.

In primul rand, trebuie sa te decizi asupra subiectelor pe care le tratezi pe blogul tau. In general, sunt doua tipuri de blogge-ri, categorisiti in functie de ce aleg sa scrie. Primii sunt cei care aleg sa scrie despre experiente personale, despre viata de zi cu zi, despre hobby-uri si recomandari personale.

Cea de-a doua categoire o reprezinta acei bloggeri mai nisati in sensul ca ei au un anumit subiect pe care scriu si se perfectioneaza intr-un anumit domeniu. Domeniile abordate variaza de la politica si viata de zi cu zi in Romania la gadget-uri si alte domenii tehnologice.

In al doilea rand, trbuie sa te hotarasti asupra platformei pe care o alegi pentru blog-ul tau. Daca la inceput nu doresti sa investesti, sunt destule solutii gratuite pentru tine. Una din cele mai folosite trebuie categoric sa fie WordPress, care ofera atat o varianta completa si gratuita pentru crearea unui blog cat si un CMS open-source care poate fi instalat cu usurinta pe orice site.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii care sunt paginile care nu trebuie sa lipseasca de pe blog-ul tau. Da, scrii mereu diverse posturi insa anumite pagini trebuie sa fie acolo inca de la inceput.

Prima din ele trebuie sa fie o pagina „Despre”, pagina in care povestesti vizitatorilor mai multe despre tine si pe care o actualizezi, in functie de schimbarile care apar in viata de blogger, pe plan profesional, etc.

A doua pagina care nu trebuie sa lipseasca este pagina de „Contact”, pagina in care oferi o solutie prin care vizitatorii tai te pot contacta direct pe mail.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *