O pierdere de trafic indica penalizarea?

Frica de a fi penalizat ii macina pe multi, datorita faptului ca poate provoca pierderi de venit. Scaderea traficului pe site are ca singura concluzie logica penalizarea. Mai multi factori ar fi putut concura la acest lucru. In continuare prezentam cele mai frecvente greseli facute ce pot avea ca rezultat penalizarea.

Penalizari datorate linkurilor

Inainte de lansarea updateului de algoritm Penguin, accentul era pus pe cantitatea linkurilor si nu pe calitatea acestora. Cat mai multe linkuri insemnau pozitionari mai bune. Forumuri de spam, mii de linkuri, bloguri pline de nonsens si alte astfel de strategii erau folosite pentru a obtine pozitionari. Odata cu aparitia Penguin acele tehnici nu mai sunt deloc agreate si pot aduc penalizarea cea mai grava. Acele linkuri negative trebuiesc identificate si inlaturate, apoi trimisa cerere de reconsiderare la Google, procedura de durata si care da multe batai de cap.

Penalizari de continut

Update-ul Panda de la Google a fost conceput pentru a combate continutul care nu ofera valoare pentru vizitatorii unei pagini. Daca o pagina a fost afectata de algoritmul Panda, trebuie puse urmatoarele intrebari:
– Este informatia de incredere?
– Este continutul scris de un expert sau e doar superficial?
– Este continut duplicat?
– Exista greseli gramaticale?
– Este un continut redus, fara substanta si fara detalii specifice?

Update-ul Panda a facut ceva unic; spre deosebire de trecut, cand doar paginile cu respectivul continut erau afectate, acum Panda a penalizat site-ul intreg daca oriunde in continutul sau era gasit continut de proasta calitate.

Supra-optimizarea poate duce de asemenea la penalizarea. Uneori webmasterii exagereaza in acest sens. Un exemplu ar fi includerea unui cuvant cheie de foarte multe ori (in unele cazuri s-a depasit numarul de 50) intr-un singur articol de pe un blog. In esenta, tot ceea ce ajuta la o pozitionare mai buna fara a imbunatati experienta utilizatorului este considerat de Google supra-optimizare.

Aceste cateva probleme ce pot duce la penalizare pot fi evitate. Trebuie ca strategia de SEO sa fie periodic reviziuta pentru asigurarea ca implica respectarea standardelor motoarelor de cautare. Daca nu sunteti sigur ca ceea ce faceti poate duce la penalizare, cereti sfatul unui specialist; cu toate schimbarile si update-urile algoritmilor situatia poate fi uneori confuza. Important de tinut minte este ca e mai costisitoare recuperarea dupa o penalizare, decat prevenirea ei, prin evitarea implementarii de strategii ce prezinta riscuri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *