Monitorizarea sanatatii SEO

Site SEOExista cateva lucruri ce tin de sanatatea SEO car ar trebui sa fie monitorizate zilnic sau saptamanal pentru a fi mai proactiv despre rezolvarea problemelor care iti vor dauna sanatatii. Desi acestea nu iti vor arata problema specifica, iti vor oferi un punct de inceput pentru investigarea cauzelor scaderii de performanta.

Metodele de alerta, frecventa si conditiile mentionate in acest articol sunt recomandate pentru o vasta majoritate de site-uri, dar vor trebuie reglate pentru site-uri cu nevoi speciale sau programe SEO foarte agresive.

Schimbari ale traficului organic

Traficul organic este unul din cele mai mari scopuri ale programelor SEO, schimbarile traficului organic al website-ului tau sunt foarte mult influentate de strategie ta SEO. Daca traficul organic scade :

  • Investigheaza ce a mers rau si adreseaza-te situatiei
  • Foloseste metricile aditionale de sanatate pentru a te ajuta sa gasesti sursa problemei
  • Verifica traficul organic la toate sectiunile site-ului pentru a afla daca o sectiune nu se descurca bine, sau daca site-ul ca intreg are o problema.
  • Verifica sa vezi daca a fost o scadere in activitatea de marketing de pe alte canale.

Cresteri in traficul organic

  • Investigheaza ce a mers bine si aplica pe restul site-ului acest lucru

Schimbari directe de trafic

Multi oameni se concentreaza pe cresterea traficului organic, dar nu sunt deloc atenti la traficul direct. Traficul direct este de multe ori un metric de performanta uriasa, fiindca de cele mai multe ori utilizatorii iti gasesc site-ul prin intermediul cautarilor organice prima data, apoi se intorc direct in viitor. Cu cresteri in cautari cautarile criptate si securitatea browserului, o multime de trafic de cautare este luat drept trafic direct in analize, fiindca datele de http nu sunt trecute, mai ales pe dispozitivele mobile. Daca traficul direct scade :

  • Verifica daca acelasi trend se intampla si cu traficul organic
  • Verifica daca a fost o scadere in activitatea de marketing de pe alte canale.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *