Metode de promovare online

Exista diverse tipuri de reclame online folosite de companii pentru a ajunge la publicul de pe internet. Promovarea a evoluat constant nu numai prin metodele folosite, ci si prin mediul in care s-a facut simtita, iar cel online nu face exceptie. Tacticile diferite de a ajunge la clientul-tinta sunt diverse, companiile pot alege sa isi faca reclama prin una din metodele prezentate in continuare.

Bannerele – modalitate folosita de majoritatea companiilor; sunt acele chenare orizontale sau verticale ce scot in evidenta numele companiei, serviciile oferite, prezente de obicei pe lateralele paginilor web, a caror marime depinde de spatiul ce poate fi alocat de site-ul respectiv pentru banner.

Reclamele prin pop-up – cu totii le-am intalnit, de multe ori in timpul navigarii avem avertismente de la browser precum ca un anunt pop-up a fost blocat. Alteori la accesarea unei pagini se deschide automat acel pop-up inainte de a putea vedea exact continutul paginii dorite. Poate fi deranjant, acest tip de reclama este considerata abuziva, de aceea browserele au incorporat sistemul de blocare al pop-up-urilor.

Publicitatea prin email sau newsletter – la fel de cunoscuta de toata lumea, se face urmand principiul alegerii de adrese aleatorii sau trimiterea catre clientii inscrisi pe un site a noutatilor si ofertelor prin email.

Anunturi video – le intalnim la fel, peste tot, pe parcursul navigarii pe internet. Formatul este asemanator reclamelor publicitare TV.

Anunturi platite – la fel ca si publicitatea din ziare, unde un anunt apare incadrat altfel si „sare in ochi” mai bine, efectul este acelasi si pentru anunturile online care sunt platite.

Pay Per Click (PPC) – de departe cea mai folosita si eficienta metoda de promovare online. Sistemul va genera si afisa anunturi bazate pe informatia cautata de utilizatori in motoarele de cautare. Spre exemplu daca se cauta sampon, primele rezultate, deasupra tuturor celorlalte, vor fi linkuri care vor duce utilizatorii pe site-uri de ingrijire a parului. Venitul este generat, dupa cum spune si numele, pe fiecare click.

Acestea ar fi, in mare, principalele metode de promovare online. Desigur mai sunt si altele, iar daca vrei sa optezi pentru promovarea pe un site poti alege metoda care ti se potriveste cel mai bine pentru ca produsul sau serviciul tau sa ajunga sa fie cunoscut de publicul tinta.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *