Investitii versus profit in online

In momentul in care te hotarasti sa intri in mediul online cu o afacere, de orice tip ar fi ea, te gandesti categoric la ce se gandeste orice afacerist: la investitii versus profit. Ei bine, la fel ca in orice tip de afacere si orice mediul de afaceri exista categoric riscuri multe si bineinteles, oportunitati si mai multe.

Astazi vorbim insa doar de investitii versus profit pentru o afacere din mediul online. In primul rand, trebui sa amintim inca din inceput un lucru foarte important: la fel ca peste tot, mediul online nu va oferi niciodata profit imediat pentru ca investitiile pe care le faci sunt pentru viitor.

Cum functioneaza investitiile in mediul online?

Pentru a exemplifica mai usor, vom lua pentru inceput exemplul unui magazin online de sezon, un magazin care comercializeaza ochelari. Daca incepi acum, categoric sunt sanse ca la mijlocul verii sa scoti investitia.

Referitor la mediul online, identificam doua tipuri de investitii: una online si una offline. In primul rand, vei investi in logistica magazinului in sine. Trebuie sa ai un distribuitor rentabil, pentru a oferi preturi bune. Trebuie sa ai o firma de curierat cu care sa lucrezi si angajati care sa proceseze comenzile pe care le vei primi pe site.

A doua investitie o faci categoric in mediul online. Aici vei investi bani in optimizarea site-ului, in promovare site-ului cat si a produselor distribuite, in Google, Facebook si alte medii in care crezi tu ca iti poti gasi publicul tinta.

Abia dupa ce ai investit in doua parti, te poti astepta sa incepi sa castigi. La inceput va fi categoric un pic mai greu. Pentru a creste oarecum elanul cumparatorilor, e o buna idee sa oferi diverse perechi de ochelari gratuite, reduceri fulger, inainte de weekend etc. Ideea este ca fara o investitie solida, nu vei ajunge sa fii vizibil. Totusi, daca faci optimizare si promovare corecta, nu vei avea decat de castigat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *