Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea VIII
3.3 Paginarea
In al treilea rand, va trebui sa te asiguri ca daca un bot ajunge intr-o categorie, va putea vizita toate paginile incluse in acea categorie fara nici un fel de problema. Altfel, daca ai multe posturi intr-o categorie, un bot va trebui sa se intoarca inapoi zeci de pagini pana sa gaseasca un articol bun de-al tau, scris acum ceva timp.
Aceasta problema este comuna si din acest motiv, este usor de rezolvat. Unul din cele mai buna plugin-uri pe care le poti folosi in rezolvarea acestei probleme este WP-PageNavi, mentinut de Scribu, unul din cei mai buni developeri WordPress. Daca ai o tema Genesis, trebuie doar sa pornesti navigare numerica listata in Theme Settings >Content Archives.
34. Pune nofollow pe link-urile neimportante
Un alt pas usor de intreprins pentru a ajuta la procesul de optimizare SEO este sa te opresti din a trimite link-uri spre pafina de log-in, de inregistrare, din fiecare pagina sau post a blog-ului tau. WordPress SEO pune automat nofollow pe aceste link-uri insa in cele mai comune cazuri, un astfel de link nu are ce cauta in paginile tale. La urma urmei, cat e sa scrii www.numesite.ro urmat de /wp-admin?!
3.5 Elementul canonic
In februarie 2009, motoarele de cautare dintre cele mai importante au introdus elementul rel=”canonical”. Este un alt mod de a lupta cu continutul duplicat. WordPress are suport pentru a canoniza elemente de pe pagini si posturi insa exista cateva mici bug-uri.
Cu plugin-ul WordPress SEO vei avea automat elemente de link canonizat pentru fiecare tip de pagina in WordPress.
4. O structura buna pentru pozitii bune
Blogurile sunt foarte usor indexate datorita structurii foarte bune a categoriilor, tag-urilor etc. Toate articolele au trimiteri bine realizate. Totusi, aceasta vine cu un pret. Puterea pozitiilor tale este diluata. Este diluata de un singur element: comentariile.
Comentarii recente