Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea VII
2.6 Sitemap-uri HTML
Pentru anumite site-uri, sitemap-urile HTML pot fi un non-sens, in special cand site-ul este un blog. Totusi, pentru site-uri mai mari, cu mai multe niveluri de pagini, Sitemap-urile HTML pot fi chiar benefice, atat pentru utilizatori cat si pentru motoare de cautare.
2.7 Highlight autor
Unele site-uri afiseaza in dreptul articolelor din cautari, o imagine a autorilor alaturi de alte cateva date despre el. Aceasta se numeste Autor Highlight. Pentru aceasta, trebuie sa faceti cateva modificari in tema, cum ar fi legat de rel=”author” si rel=”me”.
3. SEO WordPress Avansat si continut duplicat
Odata ce ai rezolvat cu toate lucrurile de baza, vei gasi multe probleme care ar putea parea banale cum ar fi continutul duplicat. O multime de astfel de pagini de fapt. Problema e ca acelasi continut, e disponibil la 5 link-uri diferite din cauza taxonomiilor multiple cu care vine WordPress. Vom invata in continuare cum sa scapam de duplicate content.
3.1 No index si dezactivarea unor arhive
Folosind plugin-ul WordPress SEO, asigura-te ca previi indexarea arhivelor. Poti face asta in sectiunea SEO – Titles & Metas, unde vei descoperi urmari urmatoarele optiuni sub tab-ul Other:
Dupa cum puteti vedea in exemplul de mai sus, arhivarea este dezactivata. Pentru ca s-au facut aceste setari, orice link de pe o baza de date directioneaza la pagina principala.
Pe site-urile mici ar putea avea sens sa nu indexezi fie structurile categoriilor sau cele ale tagurilor.
3.2 Dezactiveaza arhivele inutile
Daca blog-ul tau e unul cu un singur autor sau crezi ca nu ai nevoie de arhive pentru autor, foloseste plugin-ul WordPress SEO pentru a dezactiva aceste arhive. De asemenea, daca esti de parere ca nu ai nevoie de o arhiva a bazei de date, dezactiveaz-o. Chiar daca nu folosesti aceste arhive in template-ul tau, ti-ar putea strica tot ce tine de SEO asa ca ai grija cum administrezi aceasta situatie.
Comentarii recente