Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea VII

2.6 Sitemap-uri HTML

Pentru anumite site-uri, sitemap-urile HTML pot fi un non-sens, in special cand site-ul este un blog. Totusi, pentru site-uri mai mari, cu mai multe niveluri de pagini, Sitemap-urile HTML pot fi chiar benefice, atat pentru utilizatori cat si pentru motoare de cautare.

2.7 Highlight autor

Unele site-uri afiseaza in dreptul articolelor din cautari, o imagine a autorilor alaturi de alte cateva date despre el. Aceasta se numeste Autor Highlight. Pentru aceasta, trebuie sa faceti cateva modificari in tema, cum ar fi legat de rel=”author” si rel=”me”.

3. SEO WordPress Avansat si continut duplicat

Odata ce ai rezolvat cu toate lucrurile de baza, vei gasi multe probleme care ar putea parea banale cum ar fi continutul duplicat. O multime de astfel de pagini de fapt. Problema e ca acelasi continut, e disponibil la 5 link-uri diferite din cauza taxonomiilor multiple cu care vine WordPress. Vom invata in continuare cum sa scapam de duplicate content.

3.1 No index si dezactivarea unor arhive

Folosind plugin-ul WordPress SEO, asigura-te ca previi indexarea arhivelor. Poti face asta in sectiunea SEO – Titles & Metas, unde vei descoperi urmari urmatoarele optiuni sub tab-ul Other:

Titles & Metas

Dupa cum puteti vedea in exemplul de mai sus, arhivarea este dezactivata. Pentru ca s-au facut aceste setari, orice link de pe o baza de date directioneaza la pagina principala.

Pe site-urile mici ar putea avea sens sa nu indexezi fie structurile categoriilor sau cele ale tagurilor.

3.2 Dezactiveaza arhivele inutile

Daca blog-ul tau e unul cu un singur autor sau crezi ca nu ai nevoie de arhive pentru autor, foloseste plugin-ul WordPress SEO pentru a dezactiva aceste arhive. De asemenea, daca esti de parere ca nu ai nevoie de o arhiva a bazei de date, dezactiveaz-o. Chiar daca nu folosesti aceste arhive in template-ul tau, ti-ar putea strica tot ce tine de SEO asa ca ai grija cum administrezi aceasta situatie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.