Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea VI

Continuam discutia de aici.

Puteti face trei lucruri pentru a creste viteza de incarcare a site-ului vostru WordPress.

  1. Optimizeaza template-ul pentru a face cat mai putine apelari la baza de date.
  2. Instaleaza un plugin pentru cache. Recomand cu tarie plugin-ul WordPress W3 Total Cache, plugin ce necesita cateva setari insa va face blogul tau sa se incarce mult mai repede.
  3. W3 Total Cache functioneaza si mai bine cand este combinat cu un CDN cum ar fi MaxCDM.

Deasemenea, fiti constienti de faptul ca daca platiti putin pentru un host, nu e chiar intelept. Daca vrei cu adevarat sa ai succes si blogul tau sa sustina mii de vizitatori concomitent, mergi pe un pachet de hosting consistent.

2.5 Gandeste-te din nou la acel sidebar

Chiar e nevoie sa pui link spre toti prietenii tai site-wide? Sau e poate mai intelept sa faci asta pe pagina principala? Google si alte motoare de cautare in aceste zile „dispretuiesc” aceste link-uri asa ca nu faci nici un serviciu imens tie sau prietenilor tai. Le permiti vizitatorilor ca din orice pagina sa plece pe alt site cand tu ii vrei cat mai mult pe site-ul tau.

La fel e si in cazul motoarelor de cautare: pe pagini sau posturi singulare, aceste link-uri nu mai sunt neaparat relevante pentru topicul discutat si nu te ajuta deloc. Asadar, scapa de ele: De asemenea, sunt siguri ca mai sunt widget-uri de acest gen care nu isi au rolul decat pe pagina principala si cam atat. Altele, pot fi potrivite doar in cazul anumitor pagini sau posturi.

Poate ca intr-o zi, WordPress iti va permite sa faci asta pentru fiecare pagina si post in parte. Pe moment insa, poti doar sa folosesti doua sidebar-uri diferite, unul pentru pagina principala si un altul pentru restul paginilor sau poti sa scrii plugin-uri specifice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.