Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea V

2 Optimizarea template-ului

2.1 Breadcrumbs

Vei vrea sa adaugi breadcrumbs la posturi si pagini. Breadcrumbs sunt link-urile aflate de obicei deasupra titlului fiecarui articol ce arata de obicei asa: Acasa-Articole-Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea V. Aceste breadcrumbs sunt bune din doua motive:

  • permit utilizatorilor sa navigheze cu usurinta pe site-ul tau
  • permit motoarelor de cautare sa determine mai usor structura site-ului tau

Aceste breadcrumbs ar trebui sa trimita inapoi la pagina principala si la categoria in care este articolul. Daca postul este postat in mai multe categorii, ar trebui sa alegi una. Pentru ca acest lucru sa functioneze automat, trebuie sa adaptezi single.php si page.php din tema ta si sa folosesti breadcrumbs pentru WordPress SEO plugin. Vei gasi aceste setari in SEO- Internal Links.

2.2 Headings

Desi mai multe teme pentru WordPress se comporta bine, asigura-te ca titlul articolelor tale este de tip <h1> si nimic altceva. Numele blogului tau ar trebui sa fie tot <h1> pe pagina principala si in cazul articolelor singulare, posturilor si paginilor cu categorii, ar trebui sa nu fie mai mult de <h3>. Sidebar-ul nu ar trebui sa fie umplut cu <h2> si <h3>.

Aceste lucruri sunt usor de editat in template-urile post.php si page.php. Pentru a invata mai multe despre motivele pentru care proprietatile headings sunt importante, ar trebui sa citesti articole despre SEO si Semantic HTML si acest articol despre Structura Heading pentru blogul tau.

2.3 Curata-ti codul

Toate javascripturile si CSS-urile pe care le poti avea in fisierele template, ar trebui mutate in fisiere javascript si CSS externe. Acest lucru permite utilizatorilor si motoarelor de cautare sa nu descarce de fiecare data cand iti acceseaza o pagina.

2.4 Tinteste pentru viteza

Un factor foarte important in optimizarea SEO a unui site il reprezinta si tintirea spre o viteza de incarcare cat mai mare. Despre aceasta insa vom vorbi intr-un articol urmator.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 22 martie 2014

    […] Continuam discutia de aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *