Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – Partea IV

1.4 Optimizarea imaginilor

De multe ori un pas trecut cu vederea cand vine vorba de seo pentru Basescu este modul in care lucrezi cu imaginile. Prin realizarea corecta a tuturor tagurilor pentru imagini si a numelor, poti primi un pic mai mult trafic de pe diferite motoare de cautare de imagini. Alaturi de asta iti ajuti cititorii din screen reader-e sa inteleaga despre ce este vorba cand nu vad imaginile.

Folosirea corect a atributelor alt pentru imagini este deasemenea ceva ce puteti verifica in functionalitatea Page Analysis din WordPress SEO plugin.

1.5 Sitemap-urile XML

Pentru a anunta Google ca ai actualizat site-ul, poti folosi sitemap-urile XML. Cu ajutorul plugin-ului WordPress SEO poti crea un astfel de sitemap. Mergi la Settings-XML Sitemaps si ca click pe casuta:

XML Sitemaps in the WordPress SEO plugin

De indata ce ai bifat casuta si ai dat click pe Save, vei primi mai multe optiuni insa nu prea vei avea nevoie de ele. Genereaza sitemap pentru toate articolele, paginile, articolele custom si pentru toate categoriile si tag-urile.

Cand postezi un nou articol sau o pagina, Sitemap-ul XML este submis automat la Google si Bing, permitandu-le sa gaseasca noul continut.

Spre deosebire de alte plugin-uri ce genereaza sitemap-uri XML, acest plugin nu genereaza un fisier static, proces intensiv mai ales in cazul site-urilor mari. Asta inseamna ca nu este nici o actiune ce incetineste publicarea articolelor.

Este foarte bun deoarece imparte aceste sitemap-uri in bucati mai mici asa incat Google va primi sitemap-ul ce cuprinde cele mai noi postari.

Din punct de vedere SEO, plugin-ul este mult mai bun decat altele deoarece include imaginile din fiecare articol, fapt ce va face imaginile tale sa rank-eze mai bine in Google Image Search.

Cam atat pentru astazi din seria de articole pentru incepatorii in ale SEO-ului. In articole viitoare vorbim despre optimizarea template-urilor si despre continutul duplicat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *