Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – partea III

1.2.2 Optimizarea posturilor individuale

Acum ca am setat template-uri decente, putem incepe sa optimizam posturi si pagini individuale. Pentru aceasta folosim preview-ul adaugat de plugin-ul WordPress SEO.

Aceste preview va prelua automat valorile pe care le-ai scris in articol si le va aplica template-ului. Totusi, poti rescrie complet titlul folosind campul de titlu. Daca vei da click pe Generate SEO title din dreapta vei umple campul cu un titlu bazat pe template, titlu pe care il poti mai apoi rescrie sau modifica. Counterul iti va arata exact numarul de caractere ramase.

Pentru titluri, urmatoarele lucruri sunt importante:

  • Ar trebui sa contina tot timpul brandul tau, de preferat la sfarsit, pentru ca utilizatorii sa te recunoasca atunci cand efectueaza cautari consecutive.
  • Ar trebui sa contina mereu cuvantul cheie care tu crezi ca este important pentru articolul sau pagina la care lucrezi. Acest cuvant cheie ar trebui sa fie de preferat la inceputul titlului.
  • Restul titlului ar trebui sa indemne utilizatorii sa dea click pe el

1.3 Optimizarea descrierilor

Acum ca avem titluri corespunzatoare, ar trebui sa incepem sa ne focusam pe meta descrieri. Meta descrierile ar putea fi folosite de motoarele de cautare pentru a le introduce in snippet. Meta descrierea este folosita numai cand contine cuvantul dupa care utilizatorul a efectuat cautarea.

Anumite plugin-uri, in special plugin-ul All in One SEO plugin, folosesc asa zisele „descrieri automate”. Ele folosesc prima propozitie a unui articol pentru a umple meta-descrierea default. Ei bine, acest lucru nu este prea bun. Prima propozitie ar putea fi una de introducere si ar putea sa nu aiba prea mare legatura cu subiectul.

Asadar, cea mai buna descriere este una scrisa manual si daca te gandesti la generarea automata a meta descrierii, ai putea mai degraba lasa spatiul liber si motorul de cautare, va alege una din jurul cuvantului cheie cautat. Auto-generarea descrierii este o scurtatura si tineti minte, in SEO, nu prea exista scurtaturi.

Observati ca nu am vorbit despre meta keywords. Nu prea le folosim si nici voi nu ar trebui. Daca vreti sa gasiti o explicatie, citit articolul de aici: De ce nu folosim meta keywords

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *