Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – partea II

Astazi continuam tutorialul pentru optimizarea site-urilor wordpress inceput aici. Mergem mai departe si vorbim despre:

1.2 Optimizarea Titlurilor pentru SEO

Titlul, continut in tagul <title> al site-ului tau este unul din cei mai importanti factori pentru a obtine pozitionari bune. Nu numai ca este numele care apare in tab sau in browser ci este si prima linie pe care o vad utilizatorii alaturi de URL, rezumat, de obicei meta-descrierea, combinate cu o data.

Pe mai multe bloguri, titlul pentru orice articole este in continuare de forma „Titlu Blog-Arhiva Blog-Numele articolului” sau „Titlu Blog- Numele articolului”. Pentru ca blogul tau sa primeasca din ce in ce mai multe vizite, trebuie sa faci exact invers din doua motive:

-motoarele de cautare pun o mai mare valoare pe cuvintele folosite mai la inceput asa ca daca ai mai la inceput cuvintele pe care vrei sa le optimizezi, vei avea sanse mai mari sa rankezi mai bine.

-utilizatorii care se uita prin rezultate citesc cel mai des primele cuvinte si procedand asa cum spuneam, aveti sanse mai mari sa se ajunga pe site-ul vostru.

1.2.1 Controlarea titlurilor cu WordPress SEO plugin

Poti sa-ti controleze titlurile SEO cu WordPress SEO plugin. Sund doua parti ale plugin-ului care controleaza acest lucru. Prima data, imediat ce instalezi si activezi plugin-ul, primesti o sectiune SEO in admin. Mergi la SEO – Titles & Metas si vei vedea mai multe taburi pentru diferite pagini din site-ul tau. Pentru fiecare tip de post poti sa setezi un asa zis Template pentru Titlu.

Sunt o multime de variabile pe care le puteti folosi in titlu si meta descriere, fiecare din ele fiind listate si explicate in josul paginii plugin-ului. Asigura-te ca plugin-ul lucreaza corect astfel incat sa nu te trezesti cu titluri duplicate. In acest caz, va trebui sa bifezi optiunea „Force rewrite”.

Mai multe in articole urmatoare. Spor la optimizare!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 27 februarie 2014

    […] Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – partea II […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.