Ghid pentru optimizare site-uri wordpress – partea I
WordPress este unul din cele mai bune (daca nu chiar cel mai bun) CMS cand vine vorba de SEO. In mai multe articole ce vor urma sa apara atat aici cat si pe optimizare-site-seo.eu, vom discuta despre tot ce inseamna SEO WordPress si despre cum puteti ranka mai bine, aduna mai multi subscriberi si avea mai multe vizite.
WordPress este un sistem destul de bine optimizat si face o treaba mult mai buna decat oricare alt sistem, in a lasa fiecare pagina sa fie indexata. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a fi mai usor.
1.1 URL-uri
1.1.1 Structura permalink
Primul lucru pe care trebuie sa il schimbi este structura permalink. Vei gasi setarile permalink in Settings-Permalinks. Structura default este ?p=<postid> dar e de preferat sa folosesti /post-name/ sau /category/post-name/. Pentru prima optiune schimbi setarile in /%postname%/:
1.1.2 WWW versus non-WWW
Trebuie sa te gandesti daca vrei ca site-ul tau sa apara ca www.exemplu.com sau simplu, exemplu.com. Asigura-te astfel ca setarile din Settings-General sunt in concordanta cu ce doresti:
Va trebui deasemenea sa setezi asta si in Google Webmasters Tool. Asigura-te ca iti setezi site-ul in Webmasters Tools si ca setezi domeniul preferat (www sau non-www). Aceste setari le poti gasi in Settings-Preferred domain.
1.1.3 Stop Words
Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci in legatura cu structura permalink-urilor este sa cresti SEO prin indepartarea asa-zise-lor cuvinte „stopwords” (a, al, si etc.). Plugin-ul WordPress SEO plugin de la yoast te poate ajuta in acest sens.
Asta e ceva ce in general nu vrei sa schimbi dupa ce ai publicat deja articolul. Daca sunt persoane care deja au distribuit articolul, e mai greu sa poti schimba structura unui link fara ca cele distribuite deja sa nu devina invalide.
Daca esti pus pe treaba, incepe cu tot ce am recomandat in acest articol. Dupa ce ai terminat, uita-te dupa noile sfaturi pe care le vei gasi in site.
1 răspuns
[…] continuam tutorialul pentru optimizarea site-urilor wordpress inceput aici. Mergem mai departe si vorbim […]