Factori dupa care Google ofera pozitionare paginilor

Probabil ca stiti deja faptul ca Google, in incercarea de a oferi cele mai bune rezultate utilizatorilor, foloseste un numar de peste 200 de factori de ranking in algoritmul lor. Totusi, ce si care sunt aceste algoritmuri?

Pe internet, veti gasi o multime de astfel de algoritme si de moduri in care Google incearca sa isi imbunatateasca algoritmul. Unele sunt demonstrate, unele sunt controversate. Unele, par sa fie speculatii.

Factori de domeniu

1. Varsta domeniului: Matt Cutts spune ca:

„Diferenta dintre un domeniu de sase luni versus un domeniu de un an nu e chiar atat de mare”

In alte cuvinte, ei folosesc varsta domeniului insa nu e chiar atat de importanta.

2. Keyword-uri care apar in numele domeniului. Nu mai ofera un boost chiar atat de mare insa aparitia keyword-ului in numele domeniului inca se comporta ca un semnal relevant. La urma urmei, inca sunt keyword-uri care apar intr-un nume de domeniu.

3. Keyword-uri drept primele cuvinte in domeniu: Factorii de Ranking de la SEOMoz din 2011 sustin ca un domeniu care incepe cu un cuvant targetat are un avantaj in fata site-urilor care fie nu au un keyword in numele domeniului, fie nu au unul in mijlocul sau la finalul numelui domeniului.

4. Durata de inregistrare: un patent google sustine:

„Domeniile valoroase (legitime) sunt de cele mai multe ori platite pentru mai multi ani in avans in timp ce domeniile folosite in scheme, domeniile irelevante, rar sunt platite pe mai mult de un an. Astfel, data de expirare a unui domeniu poate fi folosita ca un factor in prezicerea valorii pe care o pune o persoana pe un domeniu”.

In articolele urmatoare vom discuta si despre cele peste 190 de criterii posibile dupa care Google ofera pozitii unui site valoros.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *