Factori dupa care Google ofera pozitionare paginilor – partea 2

5. Cuvant cheie in numele sub-domeniului

SEOMoz spune ca un cuvant cheie care apare in numele subdomeniului, poate influenta factorii de pozitionare de la Google. Mai exact, daca ai un domeniu auto.ro si ai in subdomeniu suceava.auto.ro, suceava poate fi un cuvant cheie pentru care domeniul principal va primi o pozitie mai buna.

6. Istoria domeniului

Un site detinut mereu de catre o alta persoana (prin whois) sau cu mai multe drop-uri (cedari catre o alta persoana) ii poate spune Google-ului sa reseteze istoria site-ului, link-uri negative indicand spre domeniu.

7. Domeniile exact match

Domeniile exact match inca iti pot oferi un avantaj… daca e un site de calitate. Totusi, daca domeniul Exact match se intampla sa fie un site de calitate slaba, este vulnerabil noului update pentru EMD-uri care le penalizeaza drastic pe toate cele care doar incearca sa profite de nume pentru pozitionari mai bune. Matt Cutts afirma ” noul algoritm Google reduce prezenta EMD-urilor slabe calitativ din rezultate”

8. WhoIs privat versus WhoIs Pubic

WhoIs privat poate fi semn ca cineva incearca sa ascunda ceva. Inca din 2006, Matt Cutts spunea:

„…cand le-am verificat WhoIs-ul, toti aveau WhoIs privat. Asta e relativ neobisnuit. Sa ai WhoIs privat e automat rau insa cand aduni mai multi factori impreuna, vorbesti de obicei de un tip diferit de webmaster fata de persoana care are un singur site sau ceva de genul.”

9. Detinator WhoIs, penalizat

Daca Google identifica o anumita persoana drept spammer, e oarecum logic ca site-urile detinute tot de aceasta persoana ar putea sa sufere.

10. Extensie TLD pentru o anumita tara

Sa ai extensia unei tari pentru un domeniu poate fi un factor decisiv in pozitionarile din cautarile efectuate in acea tara. Totusi, astfel de TLD-uri inca te pot impiedica sa rank-ezi la nivel global. Bineinteles, in ultima vreme, accentul care se pune pe acest aspect e din ce in ce mai mic. Totusi, el inca exista in algoritmii de pozitionare al Google. (or so they say)

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *