De ce avem nevoie de internet

Nu stii ce sa gatesti, cauti denumirea exacta a unui medicament sau pur si simplu iti cauti ceva de facut cand socializarea este parte din viata ta. De la platformele de socializare si pana la sfaturi de orice fel oamenii se bazeaza pe internet ca si cand ar fi o sursa sigura de informare. Adevarul este ca am ajuns in lumea in care informatia este diversa, usor accesibila si numai sa nu te intereseze nu vei gasi un subiect, o teme, o fotografie, o stire.

Ce cauta in schimb romanii pe internet? Multi se axeaza pe un tipar clasic, platforme de socializare, retete sau surse de amuzament. Un studiu de cercetare realizat de Gemuis arata care sunt tendintele in randul romanilor. In cadrul conferintei Internet & Mobile World rezultatele arata ca 5,8 milioane de oameni au fost interesati de stiri in luna august a acestui an. Procente aproximativ egale se impart intre categoria de barbati si femei, 55%, respective 45%.

De ce este aceasta categorie pe primul loc? Se pare ca interesul este extins la persoane intre 25 si 44 de ani. Si toti din mediul urban. Este clar ca romanii vor sa fie informati si de vreme ce nu pot urmari tot timpul emisiunile special dedicate acestui segment internetul este sursa.

Locul doi in acest top este ocupat de retetele culinare. Da, ne place mancarea, variata si cu deschiderea catre nou incercam variante ce depasesc clasicele gusturi de la bunica. Mai exact 4,5 milioane de persoane au avut acest interes dintre care peste 60% sunt femei. Si din totalul de 8,9 milioane de romani prezenti pe internet in ultima luna de vara o parte se preocupa si de sfaturi medicale, de interese ce tin de dezvoltarea personala si profesionala. O data cu schimbarea vremii se adauga insa si aspecte ce tin de munca, de invatare.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *