Cum sa schimbi slug-ul URL al autorului in WordPress

WordPress vine cu una din cele mai bune structuri ale url-ului incluse intru-n cms, structura cunoscuta de asemenea si ca preety permalinks. Aceasta optiune iti permite sa alegi URL-ul pentru posturile tale, pentru paginile tale, pentru categorii, toate prin editarea slug-ului. Totusi, wordpress nu iti permite sa schimbi slug-ul pentru paginile de autor. In acest articol, va vom arata cum sa schimbati URL-ul Autorului si baza acestuia in WordPress.

Ce este URL Slug si URL Base?

In terminologie WordPress, un slug este un titlu URL friendly al unel pagini vizualizabile in WordPress. Arata cam asa:

http://exemplu.ro/2014/04/exemplu-1

http://exemplu.ro/categorie/exemplu-2

http://exemplu.ro/tag/exemplu

In aceste exemplue, exemplu-1, exemplu-2 si exemplu sunt slug-uri pentru un post, o categorie si un tag. Utilizatorii pot schimba acest slug in momentul in care scriu un post. Slug-urile pentru categorii si tag-uri pot si schimbate prin editare individuala a unei categorii sau a unui tag.

Acum, daca te uiti la URL din exemplul de mai sus, atunci vei vedea ca foloseste prefixul /categorie/ pentru URL-ul categoriilor. Acest prefix se numeste base sau baza.

Categoria baza poate fi schimbata din Settings respectiv permalinks in orice doresti.

In mod default, WordPress foloseste username-ul ca slug URL pentru autor si /autor/ ca baza. Un utilizatori cu username-ul mihai va avea un URL autor cam asa:

http://exemplu.ro/autor/mihai

Cum schimbi slug-ul autor in WordPress

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa instalezi si sa activezi plugin-ul Edit Author Slug. Dupa activare, plugin-ul va adauga un grup de optiuni fiecarei pagini de profil al unui utilizator.

Daca doresti sa editezi slug-ul unui utilizator in site-ul tau, atunci trebuie sa mergi la Users respectiv All Users. In continuare, da click pe link-ul Edit. Da scroll pana la sectiune Edit Author slug si vei vedea un numar de alegeri pe care le poti folosi ca author slig. Mai multe in articolul de maine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *