Cum sa schimbi slug-ul URL al autorului in WordPress- partea 2

Odata ce ai facut setarile mentionate in articolul trecut, mergem la pasul urmator. Acum, in momentul in care dai click pe numele autorului intr-un post pentru a vedea arhiva autorului respectiv, vei vedea ca va folosi slug-ul ales pentru acel autor.

Schimbarea bazei autorului

Daca esti in situatia in care construiesti un site unde vrei sa schimbi baza autorului din /author/ in orice altceva, atunci poti face acest lucru foarte usor cu ajutorul acestui plugin.

Mai intai, trebuie sa mergi la Settings respectiv Edit Author Slug. Iata cateva optiuni pentru a schimba baza autorului si chiar pentru a alege o cu totul alta baza de autor pentru utilizatori cu roluri diferite.

Changing the author base in WordPress

Odata ce ai terminat, da click pe butonul Save Changes pentru a inregistra toate aceste setari. Acum poti vedea optiunile in actiune, pe site-ul tau. Doar da click pe link-ul unui autor si vei vedea exact cum se va comporta plugin-ul in conformitate cu modificarile realizate mai sus.

Tineti minte: schimbarea acestor slug-uri de autor si a bazei autorului pe un site deja existent de multa vreme in online, poate si are efecte SEO negative daca anumite arhive de autor au fost deja indexate de catre motoarele majore de cautare.

Daca aveti un astfel de site si doriti sa schimbati slug-ul autorului si baza, poate ca e mai bine sa va ganditi daca site-ul vostru chiar are nevoie de asta. E atat de mare incat ramificatiile de link-uri nu mai permit folosirea tuturor arhivelor intr-un singur loc si trebuie sa ramificati? Atunci poate ca cel mai bine este sa apelati mai intai la o firma de SEO care sa va indrume in acest sens. Altfel, va puteti trezi cu site-urile fara pozitionari in Google.

Asa dupa cum am spus, este ideal ca daca doriti astfel de modificari, sa le faceti in momentul in care un site este la inceput.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *