Cum sa aranjezi casutele in editorul text WordPress

Dupa ce ai folosit WordPress pentru o perioada indelungata, ai observat poate ca sunt cateva pati din editorul de text pe care nu le folosesti deloc. In acelasi timp, observi parti pe care le folosesti mai mult insa care nu sunt acolo unde ai vrea sa fie. Nu ar fi interesant sa le poti re-aranja astfel incat sa cresti productivitatea si sa imbunatatesti experienta scrisului in WOrdpress? Ei bine, poti face asta. In acest articol va vom arata cum sa re-aranjati casutele din post editor si cum va puteti imbunatati scrisul.

In mod default, cand instalezi WordPress, edit screen-ul tau arata ca in imaginea de mai jos:

edit screen

edit screen

Poate arata putin diferit poate, din cauza temei tale sau ale plugin-urilor instalate. Poti avea mai multe meta box-uri pe ecran si mai multe butoane in editorul vizual.

Toate metabox-urile, atat cele default cat si cele custom din edit screen, pot fi minimizate, ascunse si rearanjate. Pentru a minimiza metabox-urile, doar da click pe triunghiul din dreptul tittlului fiecarui metabox in parte, ca in imaginea de mai jos.

Toggle to minimize meta boxes in WordPress post edit screen

Poti sa tii click-ul apasat pe titlul unui metabox si apoi sa il tragi si sa il aranjezi oriunde pe ecran. Il poti mita mai sus, mai jos. Sunt doua locuri in care poti aseza metabox-uri. Este vorba fie despre partea dreapta a post editorului sau sub acesta.

Pentru a ascunde metabox-urile aditionale din post edit screen, ai nevoie sa dai click pe butonul screen options din partea dreapta de sus, a ecranului.

Se va deschide un meniu din care poti selecta exact care sunt casutele pe care le bifezi. Nu uita ca poti alege si un layout cu 2 coloane sau cu o singura coloana.

Hide meta boxes from post edit screen from screen options

Pentru o experienta cat mai buna, nu uitat sa folosit full screen-ul (f11) cand scrieti.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *