Cum sa adaugi featured image din atasament in WordPress

Unele teme WordPress functioneaza mai bine cu imagini featured sau cu post thumbnails.Anterior, am mai vorbit despre cum sa setezi un default featured image in WordPress si cum sa setezi o imagine featured bazata pe categoria postului. Oricum, imaginile default pot fi uneori prea generice. Nu ar fi mai usor daca am folosi o imagine din post ca imagine featured? In acest articol va vom arata cum sa folositi imaginea atasata in post ca featured image in WordPress.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa instalezi si sa activezi plugin-ul Easy Add Thumbnail. Acest plugin functioneaza fara nici un fel de setari suplimentare si nu necesita configurare.

Automatically setting up the first image as the featured image in WordPress

Plugin-ul Easy Add Thumbnails seteaza imagini featured in doua moduri. Primul, in momentul in care publici un articol, el cauta dupa un featured image. Daca nu gaseste una atunci preia prima imagine atasata in post si o seteaza ca featured image. In al doilea rand, in cazul posturilor vechi, seteaza un featured image prima data cand revizuiesti acel post. In acel moment, plugin-ul se uita dupa imagini atasate postului si foloseste prima imagine ca featured image.

Probleme si rezolvari

Nu uita ca acest plugin va folosi doar imaginile incarcate si inserate intr-un anume post. De exemplu, daca inserezi in post o imagine din media library, plugin-ul va putea sa o afiseze ca featured image.

Nu va folosi imaginile externe drept featured image si din acest motiv, cel putin una din imaginile fiecarui artico va trebui sa fie uploadata in media library.

Daca esti de parere ca thumbnail-urile generate au marimile gresite, va trebui doar sa re-generezi thumbnailurile si sa te asiguri ca imaginea originala are marimile corecte.

Speram ca acest articol te-a ajutat cu inserarea automata de featured image in WordPress. Totusi, ia doar cateva secunde sa faci asta manual.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *