Cum sa adaugi corect Google AdSense pe site-ul tau WordPress

Google AdSense e unul din cele mai populare moduri de a monetiza un site. Stiai ca poti adauga cu usurinta Google AdSense la un site pe care ai instalat WordPress si ca poti incepe sa castigi bani? In acest articol va vom arata cum se adauga Google AdSense in WordPress alaturi de cateva din cele mai bune practici si metode de a creste castigurile.

Ce este Google AdSense?

Google AdSense este o retea de advertising detinuta de Google, retea ce permite blogger-ilor si posesorilor de site-uri sa castige bani afisand pe site-ul lor reclame sub forma de text, video sau imagini. Reclamele sunt targhetate dupa continutul site-ului si audienta lui.

Google AdSense este gratuit pentru ca nu trebuie sa ai de-a face cu advertiserii pentru a colecta banii. Google administreaza si mentine relatiile cu advertiserii. Ei colecteaza platile, isi iau partea lor si iti trimit partea.

AdSense ofera plata pe click (Cost-Per-Click CPC), metoda care presupune ca primesti bani de fiecare data cand un utilizator da click pe o reclama de pe site-ul tau. Suma de bani pe care o primesti pe fiecare click variaza in functie de mai multi factori.

Cum sa incepi cu Google AdSense

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te inscrii pentru un cont Google AdSense. Daca ai un cont Gmail, atunci poti folosi acest cont existent pentru a te inscrie in Google AdSense.

Dupa ce ai aplicat, vei primi un mail care iti va spune daca ai trecut sau nu de primul pas al procesului. Daca ai trecut de prima verificare, atunci poti sa intri in contul tau Google AdSense si sa-ti obtii codul.

Incepe prin a da click pe tab-ul My Ads si apoi da click pe butonul New ad unit, ca in imaginea de mai jos.

Google AdSense Create Ad

Vei ajunge la pagina de creare a unei noi reclame. Pe aceasta pagina, trebuie sa selectezi marimile reclamei, tipul si stilul. Numele care il dai reclamei e folosit doar in scopuri interne asa incat poti sa o numesti exact cum vrei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.