Cum sa adaugi corect Google AdSense pe site-ul tau WordPress – Pasul 2

Urmatoare optiune este alegerea marimii reclamei. In timp ce Google ofera o gama variata de marimi, cateva din ele sunt recomandate din simplul fapt ca se afla printre cele mai folosite si populare pe site-urile tuturor celor care au Google AdSense. Asta inseamna ca reclamele de aici ar putea fi mai bune si pentru site-ul tau si ai putea castiga mai bine. Totusi, nimic nu e batut in cuie.

Urmatoarea optiune este alegerea tipului reclamei. Recomandam cu tarie folosirea atat a reclamelor Text cat si imagine.

Pentru reclame ca back-up, poti selecta sa afiseze un spatiu negru sau sa fie inlocuit cu propria reclama. Se va afisa cand Google nu va gasi o reclama potrivita pentru site-ul tau, lucru care se intampla foarte rar.

Optiunea custom Channels iti permite sa monitorizezi mai bine performanta reclamelor afisate in functie de site-uri. Nu trebuie sa o folosesti daca nu ai nevoie de ea.

Stilul reclamei iti permite sa controlozi modul in care sunt afisate reclamele. Recomandam folosirea stilurilor care au culori apropiate cu cele folosite majoritat in site-ul tau.

Dupa ce ai terminat cu aceasta serie de setari, doar da click pe Save si ia codul. Vei fi intampinat cu mesajul „Ad successfully created” si vei putea vedea si codul reclamei create.

Google AdSense Code

Copiaza codul intr-un fisier notepad pentru ca vei avea nevoie de el in pasul urmator.

Adaugarea Google AdSense in WordPress

Trebuie sa determini locurile exacte de pe site-ul tau unde vrei sa afisezi reclamele. Cele mai multe reclame sunt afisate deseori in sidebar. Poti sa adaugi reclamele tale in sidebar folosindu-te de widget-urile WordPress.

Doar mergi la Apperance>Widgets in admin. In continuare fa drag&drop textului intr-un widget text pe care l-ai adaugat deja in sidebar.

AdSense in Text Widget

Pentru o mai buna plasare, control si urmarire recomandam sa vedeti cam ce ofera plugin-urile OIO Publisher sau AdSanity.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *