Combate SEO negativ

SEO rauCel mai periculoase si cele mai insidioase atacuri SEO negative sunt cele realizate prin „spargerea” unui site. O portita in securitatea ta este rea, dar este si mai rea atunci cand un hacker nu face nimic deschis. Este un lucru cand iti dau jos paginile, iti distrug bazele de date si iti vandalizeaza contul. Insa este alt lucru cand tot ceea ce fac este sa insereze cateva link-uri spam ascunse pe paginile tale, le instaleaza ca si administrator si pleaca. Daca au muncit repede si in liniste, ai putea sa nici nu observi pana nu primesti penalitati pentru link-uri rele si text ascuns.

Pentru a preveni acest tip de atac, asigura-te ca parolele tale sunt puternice si unice. Asigura-te ca host-ul tau are o securitate actualizata si ca orice infrastructura pe care ai instalat-o este actualizata. Acest lucru inseamna deobicei, in special, sa pastrezi WordPress si orice platforma de comert pe care o folosesti actualizate. Foloseste pluginuri de securitate de asemenea, atunci cand este posibil. Aceasta securitate aditionala nu va stric.a

Daca blogul tau va avea mai multi autori, sau ai alti oameni care muncesc la site-ul tau, dar nu au nevoie de acces de administrator, limiteaza permisiunile pe conturile lor. Doar cei care au nevoie de acces de administrator ar trebui sa-l aiba.

Creeaza si foloseste profilele sociale

Pentru a combate SEO negativ, ai nevoie sa construiesti trafic, linkuri si o audienta. Una din cele mai bune modalitati pentru a face acest lucru este prin intermediul retelelor sociale. Marketing-ul de retele sociale este prea complex un subiect de a acoperi intr-o subsectie a unui singur articol, dar ajunge sa pastrezi profilele si sa le pastrezi active este un start bun.

Pentru un site nou, probabil nu ai nevoie mai mult decat amestecul Facebook, Google + si Twitter. Scopul este sa te stabilesti ca o prezenta si o reputatie independenta a propriului site. Nici un atac negativ SEO, indiferent de cat de puternic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *