Ce inseamna un „content writer”

Foarte multa lume nu stie ce inseamna mai exact un content writer. Probabil ca multi dintre noi am vazut anumite anunturi de anagajare in ziar despre care nu stiam mare lucru iar postul era unul pentru content writer.

Oamenii nu stiu ce inseamna mai exact SEO. De fapt, atunci cand spui SEO te referi la o ptimizare a site-urilor, la o ordonare a unor cuvinte si a unor lucruri care puse cap la cap rezulta o pozitie de top pentru motoarele de cautare. Mai exact, daca aveti o afacere si este disponibila in mediul virtual aveti nevoie de o optimizare a site-ului, una foarte buna pentru ca produsul sau serviciile dvs. sa fie in top atunci cand doriti sa aveti un trafic mai abundent in motoarele de cautare.

Sigur ca in acest articol ne-am propus sa explicam ce este un content writer. Ei bine, o astfel de persoana se ocupa de continutul unui site. Mai exact, o astfel de meserie implica imaginiatie si tact.

Meseria de content writer nu este nici veche, nici noua. Ea s-a nascut si a crescut odata cu domeniul de care este atasata: internetul. Insa pentru a fi un bun content writer ai nevoie de ceva mai mult decat de o buna cunoastere a limbii romane.

Datorita evolutiei tot mai accentuate a motoarelor de cautare, s-a nascut un nou set de criterii menite sa impinga site-urile care mai de care mai in fata. Continut proaspat, actualizat frecvent si de calitate, adica exact fisa postului pentru un content writer. Acesta trebuie sa stie sa se exprime coerent, sa traduca materiale straine in mod coresc si sa se inspire fara sa plagieze. Stiri, articole, review-uri sau editoriale, toate intra in sfera de activitate a unui content writer. Ba mai mult, unii content writer devin adevarati redactori de stiri, implicandu-se in paralel in dezvoltarea propriilor cunostinte.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.