Ce aduce nou WordPress 3.9

Versiunea beta a WordPress 3.9 a fost lansata pe data de 11, adica acum doua zile. De atunci, am avut deja timp sa ma informez mai mult despre modificarile importante aduce platformei pentru a le impartasi astazi cu voi. De notat e ca WordPress 3.9 este inca in Beta asa ca nu e garantat ca toate aceste noi modificari vor fi prezente in versiunea oficiala care va fi lansata in curand (inca nu se stie data oficiala).

Varianta beta o poti testa oricand intr-un emulator pe Windows. Trebuie sa folosesti si plugin-ul WordPress Beta Tester

Cele mai importante modificari realizate in noua versiune de wordpress au treaba cu editorul vizual. Bazat pe TinyMCE, editor open source, editorul de baza a primit recent un update. WordPress vrea sa introduca in versiunea WordPress 3.9 aceste modificari intrucat vor bucura foarte mult toti detinatorii de site-uri cu wordpress.

In primul rand, de acum aveti la dispozitie un live preview la galeriile pe care le introduceti in site. Nu mai trebuie sa dati preview, de ficare data cand vreti sa vedeti daca o galerie este afisata corect.

O alta modificare adusa editorului tine de imagini si lucrul cu ele. Pentru inceput, anuntam ca de acum, functia drag-and-drop din computer in wordpress este in sfarsit disponibila. Gata cu mergi la upload, da click pe… etc. De acum tragi imaginea direct in editor si ea se va incarca automat.

Dupa ce ai incarcat o imagine, ai posibilitatea sa te folosesti de noua functie crop pentru a nu maid eschide un program suplimentar sa faci asta.

Sunt bineinteles si alte modificari importante. De exemplu aparitia unui playlist audio/video este foarte utila pentru site-urile care se folosesc mereu de aceste tipuri de continut.

Nu in ultimul rand, amintim de faptul ca in Theme Customizer a fost adaugat si un live preview pentru widget-uri, cerut si asteptat de foarte multa lume.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *